Aktuální ceny: Cena zlata 2160.93 USD/oz   Cena stříbra 25.122 USD/oz   USD 23.140 Kč   EUR 25.220 Kč  
Nákup v  

Čína zmírňuje očekávání, nahrává to zlatu

Novinka
19.1.2012
investicni_zlata_mince_1,10_year_of_the_dragon_2012_perth Očekávání umírnění finanční situace v Číně ale i v jiných zemích světa nahrává zlatu, tvrdí A.L. Waters Capital. Čína dala zlatu snad největší oživení a slabší dolar tomu taky trochu nahrává...

LONDON (Commodity Online): Očekávání umírnění finanční situace v Číně ale i v jiných zemích světa nahrává zlatu, tvrdí A.L. Waters Capital.

"Čína dala zlatu snad největší oživení a slabší dolar tomu taky tak trochu nahrává. Čínská ekonomika vzrostla na 8.9% ve čtvrtém kvartálu což je nejméně za minulých 10 kvartálů i když je to o něco lepší než byla obecná ekonomická předpověď. Data hrubého domácího produktu Číny jsou pozitivní ve dvou ohledech," říká A.L. Waters Capital.

"Mírné zpomalení z roku 2010 nahrává uvolněným hospodářským měřítkům a skutečnost, že to bylo pouze mírné zpomalení dodává Číně odvahu před strachem z tvrdého přistání čínské ekonomiky. Tato uvolněná politika samozřejmě nahrává očekávání dlouhodobé inflace a proto je o zlato stále větší zájem." říká A.L. Waters Capital. Momentálně nejistota v Evropě zůstává vysoko a fyzický nákup nejvíce pokračuje v Číně a Indii.

"Spekulace o dalším zmírnění ze strany Evropské centrální banky a Lidové banky Číny budou pokračovat a přidají značnou podporu zlatu v nadcházejících měsících. I když to pravděpodobně nebude znamenat návrat k rekordním levlům, celkový trend pomalu míří nahoru," uzavírá A.L. Waters Capital.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.95.233.107

Holoubek koncern