Aktuální ceny: Cena zlata 2220.435 USD/oz   Cena stříbra 24.8725 USD/oz   USD 23.320 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Investoři se vrací od akcií ke zlatu, dolar oslabuje

Novinka
31.5.2013
dollar_down_arrow.jpg NEW YORK: Americký dolar ve čtvrtek klesl na nová minima vůči japonskému jenu. Investoři se obávají co se stane když americký Fed opět spustí svůj masivní stimulační program. Dolar taktéž oslabil ...

Americký dolar ve čtvrtek klesl na nová minima vůči japonskému jenu. Investoři se obávají co se stane když americký Fed opět spustí svůj masivní stimulační program. Dolar taktéž oslabil díky ústupu Wall Street ze strachu, že síla americké ekonomiky by mohla vést Fed k utlumení svých agresivních podpůrných opatření.

zlate_mince_rok_hada_2013

Spekulace o Fedu mohou ovlivnit trhy v Asii. Od počátku roku si Fed pohrával s myslí obchodníků, spekulantů a investorů a poukazoval na deformované a katastrofální výsledky. Investoři budou bedlivě sledovat nastávající americká data, včetně statistik nezaměstnanosti a data prvního čtvrtletí HDP.

Evropské akcie se odrazily z největšího poklesu v jednom týdnu, dolar oslabil a zlato dovedlo drahé kovy výš. Cena zlata se pohybovala kolem úrovně 1388 dolarů za unci, došlo ale k růstu na 1410.51 dolarů za unci, což je nejvýš od 22. května, protože investoři přesunuli některé peníze zpět do zlata. Nyní se spotová cena zlata pohybuje kolem 1416 dolarů za unci.

Nervozita stále panuje na trzích s drahými kovy a mnoho analytiků předpovídá další pokles. Ale jelikož mnoho akciových trhů je nadhodnoceno, je zde velmi reálné riziko významné korekce v USA a na dalších trzích, a to by mělo vést k obnovené diverzifikaci do zlata. 17% korekce, která proběhla minulý týden v Nikkei, se pravděpodobně dotkne v příštích měsících i jiných trhů, které jsou stále více poháněny likviditou, zadlužeností a spekulacemi, než hodnotou investice.

Proměna zlata do akcií, kterou jsme viděli v posledních měsících, by se mohla velmi rychle změnit a investoři se mohou stejně rychle otočit zpět ke zlatu, aby se tak zajistili před významnými makroekonomickými riziky.

V prvním čtvrtletí letošního roku čínský dovoz zlata z Hongkongu dosáhl rekordních rozměrů. Poptávka po fyzickém zlatě je mezinárodně stále velmi silná a problémy s dodávkami v Singapuru dovedla premia zlata také k novým rekordům.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.91.19.28

Holoubek koncern