Aktuální ceny: Cena zlata 2374.76 USD/oz   Cena stříbra 28.2885 USD/oz   USD 23.670 Kč   EUR 25.230 Kč  
Nákup v  

Zlato zamířilo k největším měsíčním ziskům století

Novinka
1.2.2012
gold_argor_500g Ceny zlata se dostaly na 1745 dolarů za unci - jen asi o 14% vyšší úroveň než v minulém roce 2011 po fixaci investičního zlata v Londýně. Podle tohoto měřítka se leden 2012 dostal na rekord čtvrtých největších...

Ceny zlata se dostaly na 1745 dolarů za unci - jen asi o 14% vyšší úroveň než v minulém roce 2011 po fixaci investičního zlata v Londýně.

Podle tohoto měřítka se leden 2012 dostal na rekord čtvrtých největších zisků v kalendářním měsíci za poslední tři desetiletí a na nejvyšší úroveň od září 1999. Právě začátkem roku byla podepsána dohoda (Central Bank Gold Agreement), která limituje prodej investičního zlata.

V úterý akcie a komodity také získaly, zatímco ceny státních dluhopisů šly dolů.

silver_coins_bullion_puma

"V Asii jsme mohli přes noc sledovat nevýrazný zájem,"říká Marc Ground, komodity stratég Standard Bank.

"Existují dokonce i některé zbytky zlata a stříbra, které přijdou na trh z japonských recyklací ... Nicméně, ceny se drží stabilní."

Fyzické zásoby na Shanghai Gold Exchange v úterý klesly o 28% z předchozího dne.

První den obchodování po Novém Lunární roce zažilo "silnou fyzickou poptávku", podle jednoho prodejce zlata v Hong Kongu.

Ceny investičního stříbra se pohybují na úrovni kolem 33,80 dolarů za unci - o 21,2% více na začátku ledna tohoto roku.

Průmyslový výrobci jsou připraveni použít více než 15.000 tun stříbra v roce 2012 - o 2,5% více než v loňském roce - podle odhadů Barclays Capital. Morgan Stanley odhaduje, že investoři zatím mohou investovat do 2000 tun stříbra a tím pokračovat v čistém prodeji 1300 tun jako v minulém roce.

"Teď jsme ve fázi, kdy se mu bude dařit docela dobře ... vycházíme z jeho širokého vzužití jak v průmyslu tak jako investice. Myslím, že je relativně levné."

V USA, Commodity Futures Trading komise, která řídí budoucnost zlata a obchodování s opcemi na New York Comex, uvedla, že zvažuje nová pravidla zaměřená na firmy, které používají automatizované a vysokofrekvenční systémy obchodování ve snaze o zavedení Dodd-Frank právních předpisů týkajících se finančních služeb.

Venezuela dokončila repatriaci 160 tun zlata - zhruba tři čtvrtiny celkových rezerv, které byly drženy v amerických, evropských a kanadských bankách - tvrdí informační agentura Dow Jones.

"Venezuelské zlato je nyní v rukou Venezuelanů zabezpečené Venezuelany a ve službách všech Venezuelanů," řekl venezuelský šéfa centrální banky Nelson Merentes.

Investiční zlato činí až 71% z celkových Venezuelských devizových rezerv, podle údajů World Gold Council.

gold_bars_coins_argor_lunar1


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.145.23.123

Holoubek koncern