Aktuální ceny: Cena zlata 2234.06 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.330 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Zlato vzrostlo o 1 procento tak jako Euro

Novinka
20.7.2012
bars_gold_hand_holding Ceny zlata ve čtvrtek vzrostly zhruba o 1 procento zatímco dolar klesl na dvoutýdenní hranici vůči ostatním měnám, což odráží mírný nárůst zajmu po rizikových aktivech. Euro taktéž získalo ...

Ceny zlata ve čtvrtek vzrostly zhruba o 1 procento zatímco dolar klesl na dvoutýdenní hranici vůči ostatním měnám, což odráží mírný nárůst zajmu po rizikových aktivech.

Euro taktéž získalo vůči dolaru. Evropské akcie vzrostly poté, co média uvedla, že Evropský nástroj finanční stability (EFSF) by měl být schopen koupit španělské dluhopisy na primárním a sekundárním trhu.

zlata_inv_mince_dragon

Zlato má tendenci využívat slabosti dolaru, což oceňuje aktiva v amerických běžných jednotkách levněji pro držitele jiných měn. Spotová cena zlata stoupla o 0,9 procenta na $ 1,586.61 za unci a americké Gold futures pro dodání v srpnu vzrostly o 0,7 procenta na $ 1,581.80 za unci.

"Tlak určitě pochází z tužších akciových trhů, což propůjčuje určitou podporu komoditním cenám. Zlato a další drahé kovy získávají ztracenou půdu ze včerejška, a tak v tuto chvíli zažíváme určitý návrat k jeho potenciálu," řekl Daniel Briesemann, analytik Commerzbank.

Euro také lehce rozšířilo své zisky vůči dolaru hlavně poté, co data ukázala, že počet Američanů, kteří podali minulý týden nové žádosti o dávky v nezaměstnanosti se obrátil a tlačí zpět na úroveň slučitelnou s mírným růstem počtu pracovních míst.

Zlato získalo zpět část ztráty z posledních dvou dnů poté, co Ben Bernanke z Federálního rezervního systému zklamal ve své výpovědi před Kongresem obchodníky, kteří očekávali jasnější signály o perspektivě dalšího měnového stimulu.

"Zdá se, že pokaždé, když neoznámíme QE3 (kvantitativní uvolňování), zlato vklouzne zpět jakmile některé z těchto více spekulativních pozic jsou likvidovány," řekl analytik David Jollie z Mitsui Precious Metals.

Větší chuť riskovat také zvedlo další komodity, jako je měď a ropa, ale tzv. bezpečné útočiště neboli německé Bund futures zůstávají pod tlakem.

zlato_argor_wiener_pack


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 44.215.110.142

Holoubek koncern