Aktuální ceny: Cena zlata 2234.06 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.330 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Zlato má před sebou dlouhý růst

Novinka
16.11.2011
gold_wiener_coins Aktuálně se cena zlata na spotovém trhu pohybuje kolem 1765 USD/tr. unce. Jim Roges se domnívá, že zlato má před sebou ještě možná až několikaleté období růstu...
zlate_cihly

"Zlato má před sebou ještě dlouhý růst, nakonec ale vzácné kovy na konci býčího trendu skončí v přirozené bublině," uvedl v rozhovoru pro CNBC známý investor Jim Rogers. V současnosti je podle něho atraktivnější stříbro než zlato, celkově považuje nadále reálná aktiva za lepší investici než akcie.

Cena zlata se v posledních týdnech dostala z hlavního hledáčku investorů, když neláme den za dnem nové rekordy a stabilizovala se v rozmezí 1700 - 1800 dolarů za trojskou unci. Aktuálně se cena zlata na spotovém trhu pohybuje kolem 1765 USD/tr. unce. Jim Roges se domnívá, že zlato má před sebou ještě možná až několikaleté období růstu, než na jeho cenovém vývoji bude možné hovořit o bublině.

"Zlato snadno dosáhne dvou tisíc dolarů a na konci tohoto býčího trhu, který ještě potrvá roky, vyšplhá až na 2400 dolarů za unci. Až k tomu dojde, tak skončí jako bublina. stribrne_cihlyBýčí trhy fungují tak, že táhnou cenu nahoru a zase nahoru a pak se na konci změní v bublinu. Je to přirozené a to stejné se stane se zlatem," uvedl Rogers pro CNBC. Na otázku, jak dlouho by takový býčí trh ještě mohl trvat, Rogers odpověděl: "To může být 5, 18 měsíců či klidně šest let".

V současnosti by Jim Rogers spíše kupoval stříbro než zlato, protože jej na historické bázi považuje za levnější. "Držím pozice v zlatu i stříbru a nic v tuto chvíli neprodávám, ale kdybych si měl dnes vybrat, tak nakoupím stříbro," uvedl v rozhovoru Rogers.

K akciím investor uvedl, že sázel na pokles, protože není příliš optimistický ohledně fundamentu. "Je lepší držet se v reálných aktivech zlata a stříbra než v akciích, alespoň v to nadále doufám," uvedl Rogers.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 44.203.58.132

Holoubek koncern