Aktuální ceny: Cena zlata 2381.995 USD/oz   Cena stříbra 28.2955 USD/oz   USD 23.660 Kč   EUR 25.260 Kč  
Nákup v  

Zlato jediné jisté peníze, které neovlivní politici ani bankéři

Novinka
10.12.2012
argor_gold_500g_bar_two_news LIDOVKY.CZ: "I přes značný nákupní boom v posledních dvou letech značně zaostáváme za jinými zeměmi," říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Jan Žák, obchodní ředitel obchodu Zlaťáky.cz.

LIDOVKY.CZ: Zlato člověka fascinuje už víc jak 5 tisíc let. Jako investice vydrží léta a přitom neztratí svojí hodnotu. Jak tento cenný kov výhodně nakoupit a přitom se nenechat napálit?

"Češi jsou na rozdíl od našich západních, ale i některým východních sousedů spíše nedůvěřiví a zdrženliví. I přes značný nákupní boom v posledních dvou letech značně zaostáváme za jinými zeměmi," říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Jan Žák, obchodní ředitel obchodu Zlaťáky.cz.

Lidovky.cz: Možností, jak zhodnotit své peníze je v současnosti spousta. Proč by měl člověk investovat právě do zlata?
Zlato určitě není jedinou správnou ekonomickou investicí, kterou by měl člověk ve svém životě zrealizovat. Existenci zlata jakožto pravého aktiva znají generace lidí již více než 5000 let. Jinými slovy se jedná o jediné, historií prověřené peníze, jejichž existenci neurčují politici či bankéři, ale omezená zásoba drahých kovů na naší planetě. Hovoříme o aktivu, které nelze libovolně "natisknout" ani virtuálně zhodnocovat. Staré židovské pravidlo říká, že třetina peněz by měla být uložena v akciích, třetina v nemovitostech a třetina ve zlatě či jiných drahých kovech.

Lidovky.cz: Podle analytiků cenné kovy poskytují spíše ochranu před inflací než zisk. Komu byste takovou investici doporučil?
Investici do zlata bych de facto doporučil komukoliv. Na rozdíl od papírových peněz je investice do drahých kovů vždy bezpečná a garantuje ochranu před znehodnocením.

Celý článek naleznete zde: Lidovky.cz - Zlato - jediné jisté peníze, které neovlivní politici ani bankéři

two_gold_bars_argor


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.145.130.31

Holoubek koncern