Aktuální ceny: Cena zlata 2212.16 USD/oz   Cena stříbra 24.6245 USD/oz   USD 23.370 Kč   EUR 25.190 Kč  
Nákup v  

Zlato je stále atraktivnější pro investory v Japonsku

Novinka
25.9.2012
gold_safe TOKYO: Dny poté co japonská centrální banka oznámila další tištění peněz, WGC dodává, že zlato by se mohlo stát atraktivním zajištěním proti riziku a diverzifikaci aktiv ...

TOKYO: Dny poté co japonská centrální banka oznámila další tištění peněz, WGC dodává, že zlato by se mohlo stát atraktivním zajištěním proti riziku a diverzifikaci aktiv pro institucionální investory v zemi.

kangaroo_zlata_mince_1oz

Aby tyto dvě hlavní hybné síly přešly na zlato, bude záviset na tom, co se stane s jenem a kde se budou přesouvat peníze z peněžních vkladů a dluhopisů, řekl Marcus Grubb, výkonný ředitel investic pro WGC (World Gold Council).

Dlouhodobě je cena na trhu se zlatem velmi příznivá a pozitivní, dodal.

Mezi nabídkou a poptávkou zlata vzniká stále větší a rostoucí propast, hlavně díky důlní výrobě, která za posledních deset let nepřinesla valné výsledky. Roční poptávka po zlatě je 4400 tun ročně, zatímco 2800 tun je k dispozici z důlní výroby a 1800 tun pochází z recyklovaných šperků.

Centrální banky a soukromý investoři si stále více konkurují v nakupování zlata než v prodávání, z důvodu zajištění proti možnému oslabení globálních měn a strachu z budoucí inflace, než se hospodářský růst vrátí do normálu, uvedl Grubb.

"Investiční poptávka zůstává momentálně silná" na dvou frontách, řekl Grubb, západní poptávka je poháněna strachem na finančních trzích a v Číně a Indii budou v příštím desetiletí expandovat střední třídy na stovky milionů.

"Průměrný věk obyvatel v Číně a Indii je velmi mladý, takže se dá očekávat více svateb a různých oslav," dodal.

argor_100g_palete_gold


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.235.130.73

Holoubek koncern