Aktuální ceny: Cena zlata 2198.895 USD/oz   Cena stříbra 24.482 USD/oz   USD 23.460 Kč   EUR 25.200 Kč  
Nákup v  

Zlato je nejlepší komoditou za posledních 5 let, stříbro druhou

Novinka
27.1.2012
golden_number_1 NEW YORK : Nastavením volatility, investice do zlata nabídla nejlepší návratnost ze všech komodit za posledních pět let, podle dat shromážděných zpravodajskou agenturou Bloomberg.
sada_maple_leaf_2012_zlate_mince_proof

NEW YORK : Nastavením volatility, investice do zlata nabídla nejlepší návratnost ze všech komodit za posledních pět let, podle dat shromážděných zpravodajskou agenturou Bloomberg.

Při pohledu na období od 24. ledna 2007 do úterý tohoto týdne - je to právě pět let, jenž vidělo pád několika bank, znárodnění většiny ostatních a vzplanutí krize v eurozóně. Bloomberg bezrizikové hodnocení návratnosti (Bloomberg Riskless Return Ranking) je zakončena Standard & Poor GSCI Total Return Index Gold, kteří měří výkonost komodit za určité období.

Naznačuje to, že investice do zlata ze dne 24. ledna 2007 by v úterý tohoto týdne přinesli lepší návratnost po nastavení volatility - jenž je měřítkem toho, jak moc se jeho cena pohybuje - než kterýkoli z ostatních 23 komodit vysledovaných Standard & Poor indexem.

Stříbro skončilo druhé, v porovnání indexů jiných komodit, jako jsou indexy sledování ropy a zemního plynu, které vykazují riziko ztrát během tohoto období. Lean Hogs dopadli nejhůře.

big_five_ounces_africa_silver_coins

"Drahé kovy, které zaznamenaly 11 let zisků, jelikož se investoři snaží najít bezpečné útočiště před trhy s akciemi a krizi státního dluhu, byly taktéž označovány za nejbezpečnější návratnost za posledních 12 měsíců ," Bloomberg napsal "navzdory tomu, že spadlo z rekordních výšin na pětiměsíční minimum v druhé polovině loňského roku."

Verdikt by měla světová rada zlata (World Gold Council) oznámit během týdne, kde se zveřejní poslední záznamy volatility zlata v roce 2011, která nevzrostla tak jako akcie během období zvýšené nejistoty na trhu.

Světová organizace pro trh se zlatem (The global gold market development organization) vydala několik výzkumných zpráv, které demonstrují efekt jaký má investice do zlata na investiční portfólio. Například minulý měsíc zveřejnila studii, která ukazuje potenciální výhody investorům v eurozóně když začlení investice do zlata do svých podniků.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 54.208.238.160

Holoubek koncern