Aktuální ceny: Cena zlata 2208.15 USD/oz   Cena stříbra 24.5765 USD/oz   USD 23.380 Kč   EUR 25.210 Kč  
Nákup v  

Stříbro - až $50 za unci?

Novinka
1.3.2012
Silver_bars_many Philip Klapwijk z Thomson Reuters GFMS v minulém roce předpovídal průměrný růst ceny stříbra mezi $35 - $40 za unci a stejně tak cenu stříbra vyšší než $50 za unci do konce roku 2012.

Thomson Reuters GFMS počítá tento rok s růstem investičního stříbra v ročním průměru $45 za unci navzdory "velkému a stále rostoucímu základnímu přebytku."

stribrna_mince_dragon_10kg

Philip Klapwijk z Thomson Reuters GFMS v minulém roce předpovídal průměrný růst ceny stříbra mezi $35 - $40 za unci a stejně tak cenu stříbra vyšší než $50 za unci do konce roku 2012.

V projevu před Silver Institute v New Yorku, Klapwijk uvedl, že podmínky v tomto roce pravděpodobně zůstanou ve prospěch dalšího růstu investičního stříbra, což podpoří stříbrné kurzové zisky.

Ačkoli poptávka pro výrobu průmyslového stříbra by měla vzrůst v tomto roce, a to především díky ziskům v průmyslové spotřebě, "bude nicméně překročena o zisky ve výrobě a recyklaci." Nicméně podstatné místo stříbra na trhu by mělo být zaujmuto investory, navrhuje Thomson Reuters GFMS.

"Zájem investorů zůstává silný vzhledem k příznivému finančnímu zázemí i přes dva velké hromadné odprodeje" pozoruje Klapwijk. Mezitím dodal, že základní sekulární růst průmyslové poptávky pokračuje což je relativně cenově citlivé, zejména v krátkém období.

Thomson Reuters GFMS také vidí jen malé riziko pro ceny stříbra z vyšších státních stříbrných prodejů nebo dokonce zisků z nabídky stříbrných zbytků.

Zájem o stříbrné mince

Ražba stříbrných mincí pravděpodobně vzroste až o 25%, což dle záznamů Thomson Reuters GFMS míří k historickým výšinám.

stribro_cihly_mince_dragon


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 54.81.33.119

Holoubek koncern