Aktuální ceny: Cena zlata 2222.51 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.390 Kč   EUR 25.220 Kč  
Nákup v  

Příplatky na zlatě v Asii se stále zvyšují

Novinka
13.1.2012
india_wedding Přirážky na zlatě v Asii jsou stále vyšší a od října minulého roku dosáhly v Honk Kongu a v Singapuru vůbec nejvyšší úrovně. Příplatky jsou nyní v Hon Kongu $2.15 na unci zlata a ...
zlata_inv_mince_dragon

Přirážky na zlatě v Asii jsou stále vyšší a od října minulého roku dosáhly v Honk Kongu a v Singapuru vůbec nejvyšší úrovně. Příplatky jsou nyní v Hon Kongu $2.15 na unci zlata a v Singapuru $1.65. Síla zlata byla taktéž přisuzována 16 měsíčnímu propadu eura, kde varování ECB způsobilo velké nákupy pro stabilizování evropské měny.

Právě naopak tomu bylo v Indii kde díky silnému rupie se zvedly nákupy zlata. Důvodem bylo hlavně nadcházející tzv. Indické Svatební období, které začíná 15. ledna a pokračuje až do dubna tohoto roku s vyjímkou několika týdnů, jenž jsou označeny jako nešťastné pro vdavky. Poptávka příští týden v Číně lehce klesne, protože spousta továren a obchodů budou zavřeny z důvodů oslav lunárního nového roku.

Lídři eurozóny přijdou a odejdou, ale zlato nelze tisknout jako papírové peníze v centrálních bankách. Investoři zde v Evropě, kteří museli přijmout tvrdá opatření, katování v sociální sférách, zvýšení cen konzumního zboží a rostoucí nezaměstnanost ztrácejí víru v politiky, kteří je reprezentují. Naopak zlato je stále reprezentuje kladně a pozitivně v jakémkoliv portfóliu.

Stříbro taktéž přitahuje čím dál více investorů např. Americká mincovna zaznamenala začátkem tohoto roku 2012 nárůst a zvýšenou poptávku po stříbrných mincích American Eagle, kterých v lednu prodala na 4.257 milionů uncí což je víc než bylo zaznamenáno v minulých třech měsících.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 44.202.209.105

Holoubek koncern