Aktuální ceny: Cena zlata 2222.51 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.360 Kč   EUR 25.210 Kč  
Nákup v  

Po dohodě v EU se zlato opět zklidňuje

Novinka
7.11.2011
eu_symbol_currency V předešlých obdobích zlato vzrostlo o více než jedno procento, ale jeho cena byla držena na své nejvyšší úrovni posledních šest týdnů hlavně kvůli nejistotě kolem dluhové krize v EU...

V předešlých obdobích zlato vzrostlo o více než jedno procento, ale jeho cena byla držena na své nejvyšší úrovni posledních šest týdnů hlavně kvůli nejistotě kolem dluhové krize v EU a pravděpodobnosti řeckého odstoupení od eura.

Nezdařená snaha řeckého premiéra vyhlásit v Řecku referendum těsně po té co se státy eurozóny dohodly na záchraně zadluženého Řecka stojící před bankrotem, vyvolala doslova paniku na světových finančních trzích.

Avšak intenzivní tlak EU donutil Řecko k politické dohodě ohledně záchranného balíčku namísto referenda po té co lídři EU pohrozili Řecku odstoupením od eura a tím pádem i odchodem ze samotné evropské unie, aby zachránili právě evropskou měnu.

ingot_re_fortuna_pamp

Zlato spadlo na $1,758.39 za unci, ale už druhý týden mířilo k vzestupu. Zlato se dostalo až na $1,767.40 za unci, což je nejsilnější skok od 22.září tohoto roku - i když stále pod rekordem $1,920 za unci taktéž v září.

"Tohle není jen prázdné plachtění v egejském moři" řekl Nicholas Trevethan, vrchní stratég drahých kovů pro ANZ Bank Singapore. "Vývoj bude záležet na takzvaném ne-sebevědomí voleb v Aténách. Když Papandreou udrží svůj mandát, tak to může spustit další nákupy, nejen zlata, ale i jiných komodit."

Řecký premiér George Papandreou souhlasil s odstoupením a tím dá prostor dohodnuté koaliční vládě, když mu jeho socialisté vysloví důvěru, sdělila agentura reuters.

Na fyzických trzích, šperky byly stranou, ale spekulanti se budou pravděpodobně snažit získat na momentálním vzestupu zlata. Někteří obchodníci očekávají přísun z Indonézie. "Nakupování úroku je pryč, ale očekáváme, že se něco objeví" řekl obchodník v Singapuru."Myslím si, že ceny zlata jsou stále atraktivní pro prodej nejen pro Indonézany." Zlato v té chvíli bylo na $1,760.20 za unci.

Zlato se dostalo na rekordní částku v září, což byl důsledek právě krize v Evropě, ačkoliv to bylo způsobeno i nedávným prodáváním kmenových akcií, které vzápětí donutily investory k prodávání zlata aby pokryly své ztráty.

"Zda Řecko vystoupí z EU nevíme. Myslím si, že zlato je podporováno eurozónou (její krizí)," řekl Ronald Leung ředitel Lee Cheong Gold Dealers Hong Kong." Lidé se budou vždy snažit ukládat své peníze do bezpečných komodit".



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.94.77.30

Holoubek koncern