Aktuální ceny: Cena zlata 2222.51 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.330 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Numismatiky výkyvy cen zlata netrápí

Novinka
1.7.2014
Numismatiky výkyvy cen zlata netrápí Společnost Zlaťáky.cz, jakožto jeden z lídrů trhu na poli investičního zlata a numismatiky, byla oslovena Českou televizí, aby přispěla svým komentářem do ekonomické rubriky na televizním kanále ČT24.

V Česku podléhá kouzlu zlatých a stříbrných mincí stále více sběratelů. Pro někoho je to koníček, pro jiného zase investice. A možností, jak investovat do drahých kovů, je několik - lidé si mohou koupit slitky, mince nebo medaile. Výhodou zlaťáků je, že tolik nepodléhají výkyvům na burze.

Například Alena Hrdá zasvětila mincím celý život. Desítky let pracovala v České národní bance, kde byla u jejich vzniku od začátku do konce - od návrhu konkrétního výtvarníka až po samotný prodej. Stala se z ní vášnivá sběratelka. Ve své sbírce má stovky cenných kousků ze zlata i stříbra. Jednoduchá rada pro začínající investory ale podle ní neexistuje.

Sběratelka Alena Hrdá
"Mince zrají jako víno, nemůže se říct, že čím starší tím lepší. Ale vždycky záleží na námětu, na počtu mincí, které byly vyrobeny, kdo je dělal, kdo je navrhl, jak se o ně dotyčný staral."

Podle člena představenstva společnosti Zlaťáky.cz Jana Žáka je výhodou i to, že hodnota numismaticky sběratelských mincí nezávisí na propadu ceny zlata. Pokud si tedy někdo pořídí minci za 15 tisíc korun, má jistotu, že ji neprodá pod cenou. Naopak - může na ní vydělat od jednotek po desítky procent. A to v závislosti na stáří a kvalitě kusu.

Celý článek je možné si přečíst na serveru EKONOMIKA ČT24



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 100.26.35.111

Holoubek koncern