Aktuální ceny: Cena zlata 2212.015 USD/oz   Cena stříbra 24.5745 USD/oz   USD 23.380 Kč   EUR 25.200 Kč  
Nákup v  

Marc Faber je připravený na všechno

Novinka
28.6.2013
faber_marc Marc Faber: "Euforii na trhu určitě ukončí něco nepředvídatelného". "Nedá se říct, kdy je správný čas investovat do zlata. Já to také nevím. Kupuji zlato každý měsíc a během nedávného ...

Marc Faber: "Euforii na trhu určitě ukončí něco nepředvídatelného". "Nedá se říct, kdy je správný čas investovat do zlata. Já to také nevím. Kupuji zlato každý měsíc a během nedávného propadu ceny jsem nakoupil za 1 400 USD za unci. Nastavil jsem si i příkazy k nákupu za 1 300, 1200 a 1 100 USD za unci, ale na ty zatím nedošlo," usmívá se Marc Faber.

silver_gold_bars_coins_perth_argor

Známý pesimista nehodlá své zlato prodávat. "Moje alokace aktiv se skládá z 25% v akciích, 25% ve zlatě, 25% v dluhopisech a hotovosti a 25% v oblasti nemovitostí", tvrdí. Podle Fabera je toto dostatečnou zárukou a tudíž ho neohrozí případný další propad cen drahých kovů. "Akorát nakoupím levněji".

"Něco se stane, ale nevíme co". "Co započalo 21% denní propad trhu v roce 1987? Co srazilo technologické akcie strmě z kopce po roce 2000? A kdo snad čekal, že akcie rozpoutají propad o 50% na podzim 2008? Euforii na trzích vždycky ukončí něco nečekaného. Někdy je to jako blesk z čistého nebe, někdy je to nějaký plíživý problém, který nikdo nevnímá," upozorňuje Marc Faber.

Podle Fabera je například pravděpodobné, že současný rekordní býčí závod může na akciových trzích ukončit geopolitický problém, ale také to může být něco jiného. Běžní lidé chudnou, zatímco akciový trh posiluje. "Ještě jsem nezažil tak výrazné odtržení ekonomické reality od dění na finančních trzích," varuje Faber. Nadále drží 25 % portfolia v akciích a 25 % ve firemních dluhopisech.

Marc Faber přezdívaný Doctor Doom ("doktor Zkáza") se narodil 28. února 1946 v Curychu, je švýcarský investor, který vystudoval ekonomii na Curyšské univerzitě. Pracoval v New Yorku, Hong Kongu a v roce 1990 založil vlastní společnost, Marc Faber Limited. Nyní sídlí v thajském Čiang Mai. Publikuje investiční měsíčník The Gloom Boom & Doom Report.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 54.243.2.41

Holoubek koncern