Aktuální ceny: Cena zlata 2388.49 USD/oz   Cena stříbra 28.626 USD/oz   USD 23.620 Kč   EUR 25.230 Kč  
Nákup v  

Japonsko vyváží nejvíc zlata od roku 1985

Novinka
12.12.2011
gold_export Třetí největší ekonomika světa - Japonsko, vyváží nejvíc zlata od roku 1985, jelikož lidé, kteří nakoupili šperky a drahé kovy před 20 lety je nyní prodávají uprostřed rekordních cen.

Třetí největší ekonomika světa - Japonsko, vyváží nejvíc zlata od roku 1985, jelikož lidé, kteří nakoupili šperky a drahé kovy před 20 lety je nyní prodávají uprostřed rekordních cen.

Dodávky za posledních 10 měsíců skončili v říjnu tohoto roku na 95.6 metrických tun, podle Takahiro Mority, japonského ředitele World Gold Council, který cituje data ministerstva financí. V roce 2008 byly dodávky na nižším stupni 95.5 tun zlata.

gold_wiener_coins

Investiční zlato je již jedenáctým rokem ziskové, jelikož centrální banky se spojili s investory v nakupování drahých kovů aby rozšířili celková aktiva. Největší japonský prodejce zlata Tanaka Kikinzoku Kogyo K.K., řekl, že bylo nakoupeno o 40% více zlata a šperků v posledních devíti měsících konče v září. Globální investování do zlata vyskočilo o 33% na 468.1 tun ve třetím kvartálu v předešlém roce, protože poptávka po slitkách a mincích v Evropě se od čtvrtého kvartálu 2008 více než zdvojnásobila, oznámil to londýnský úřad, producer-funded group.

"V tomto roce by japonský vývoz zlata měl dosáhnout na 100 tun" řekl Morita ve včerejším rozhovoru.

Podle uvedených statistik japonského ministerstva financí, vývoz zlata do Thajska byl trojnásobně vyšší a do Singapuru dvojnásobně během deseti měsíců konče říjnem předešlého roku.

"Mnoho lidí, kteří nakoupili zlato a šperky v osmdesátých a devadesátých letech, nyní prodávají zpět to co nakoupili," řekl Kotaro Horita, který obchoduje z drahými kovy pro Mitsubishi Materials Corp. v Tokyu. Vývoz se stále zvyšuje do jihovýchodní Asie a Číny, řekl Horita.

gold_bars_argor


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.137.218.215

Holoubek koncern