Aktuální ceny: Cena zlata 2229.88 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.330 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Hovory o 2.000 dolarech za unci zlata pokračují

Novinka
20.9.2011
gold_2000_usd Volatilita bude nadále vysoká u všech komodit, ale zejména u zlata. Ceny komodit v sobě odrážejí fakt, že bude pokračovat další monetární stimulace v USA a v Evropě, patrné to bylo i na zlatu....
gold_coin_1kg_kangaroo_obverse

Volatilita bude nadále vysoká u všech komodit, ale zejména u zlata. Ceny komodit v sobě odrážejí fakt, že bude pokračovat další monetární stimulace v USA a v Evropě, patrné to bylo i na zlatu, které se před několika dny dostalo nad úroveň 1.900 dolarů za unci. Pro CNBC to uvedl Jeffrey M. Christian, výkonný ředitel ve společnosti CPM Group. Současná korekce podle něho neodpovídá tomu, co na trzích bývalo normální, jde však o korekci odpovídající "novému normálu". Vysoce volatilní jsou totiž všechny finanční trhy a zlato není výjimkou. Christian by navíc podle svých slov nebyl překvapen, pokud by se cenové rozpětí u zlata v následujících týdnech ještě rozšířilo až na 1.700 - 2.000 dolarů za unci.

Daniel Hynes, ředitel komoditního výzkumu v Citi, pro CNBC řekl, že u zlata se "stále nedají vyloučit krátkodobé zisky a jeho cena by se mohla vyšplhat až na 2.000 dolarů za unci". V posledních šesti měsících šla jeho cena ale prudce nahoru, čímž se zvýšilo riziko velkých prodejů. Po možném posílení by se tak měla cena zlata vrátit na 1.650 dolarů za unci. Poklesu pomůže i zlepšující se ekonomická situace. Střednědobý výhled u zlata je ale podle Hynese "silný".

Na vysokou volatilitu u zlata poukázal i George Gero z RBC Capital Markets, posuny směrem nahoru ale podle něho budou převažovat nad poklesy. Ty budou investoři využívat na otevírání dlouhých pozic. "Lidé, kteří vlastnili euro, pravděpodobně kupovali i zlato jako hedge pro svá portfolia. A lidé, kteří vlastní dolary, zlato pravděpodobně kupovali také jako hedge svého portfolia," míní Gero. Zlato se podle něho považuje za jednu z měn, protože je za ostatní měny volně směnitelné. Jeho cena najde mimo jiné další podporu v tom, že se Fed zavázal držet sazby nízko po dlouhou dobu.

Vývoj ceny zlata od počátku roku 2011:

graf_zlata_behem_2011


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 18.212.102.174

Holoubek koncern