Aktuální ceny: Cena zlata 2222.51 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.300 Kč   EUR 25.120 Kč  
Nákup v  

Faberovi se líbí zlato a americké akcie

Novinka
15.12.2011
faber_marc Marc Faber pro Bloomberg uvedl, že globální akciové trhy mají v současné době korelaci v takové výši, "jakou za posledních čtyřicet let neviděl". Americké akcie podle něho nyní nejsou...
gold_wiener_coins

Marc Faber pro Bloomberg uvedl, že globální akciové trhy mají v současné době korelaci v takové výši, "jakou za posledních čtyřicet let neviděl". Americké akcie podle něho nyní nejsou "nijak hrozně předražené" a na čas si tak mohou vést lépe než jiná aktiva. Trh se dnes pohybuje v neutrálním teritoriu, index S&P 500 by se mohl dostat do pásma 1.280 - 1.350 bodů. Pokud ale začnou přicházet dobré zprávy z Evropy, akcie by mohly posílit víc. Těmi dobrými zprávami by ale bylo jen to, že se "problém odsune do budoucna a přijde nějaký druh tištění peněz". Ne, že by šlo o vyloženě dobré zprávy, podle Fabera je to ale lepší, než kdyby se euro rozpadlo.

Investor se domnívá, že euro přežije, otázkou spíše je, jakou bude mít formu. Může to být bez slabších zemí, nebo jako měna doplňující národní měny jednotlivých evropských zemí. "Stejně jako mohu cestovat po celém světě a platit dolary, mohl bych po Evropě platit eury," vysvětlil Faber. Dotaz, zda by momentálně raději vlastnil eura či dolary, ho pobavil, moderátorovi dal investiční radu, která má symbol "GOLD". Poté doplnil, že dolar i euro jsou "nežádoucí měny, platí to zejména v USA, kde panují nulové sazby". Akcie se do určité míry staly měnou, protože zachovávají hodnotu. To samé platí o obrazech či známkách, domnívá se Faber.

Investor poukázal na skutečnost, že americký trh si tento rok vedl mnohem lépe než trhy ve zbytku světa. Tento trend by mohl ještě nějaký čas pokračovat. Rozvíjející se trhy jsou sice přeprodanější, platí to zejména o Indii. Může tam tudíž přijít rally, na nová maxima ale podle Fabera můžeme v dohledné době zapomenout. Nadšený není ani z Číny z důvodu úvěrové bubliny, uměle nízkých sazeb a velkého fiskálního deficitu, neboli "umělé stimulace". Vláda sice může dále stimulovat, řešení problému to ale pouze odsune do budoucna.

Autor: Redakce, Patria Online
Celý článek naleznete zde: Faberovi se líbí zlato a americké akcie, Doll vidí odtrhávání USA od Evropy



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.239.239.71

Holoubek koncern