Aktuální ceny: Cena zlata 2219.9 USD/oz   Cena stříbra 24.858 USD/oz   USD 23.330 Kč   EUR 25.180 Kč  
Nákup v  

Centrální banka zvyšuje nákup zlata: Commerzbank, UBS

Novinka
3.8.2012
ryzost_zlata_slitek NEW YORK: Ceny zlata sice poklesly poté, co Fed nezměnil svou měnovou politiku, ale velmi pravděpodobně budou i stoupat ve střednědobém až dlouhodobém horizontu díky nákupům centrální banky.

NEW YORK: Ceny zlata sice poklesly poté, co Fed nezměnil svou měnovou politiku, ale velmi pravděpodobně budou i stoupat ve střednědobém až dlouhodobém horizontu díky nákupům centrální banky.

argor_500g_zlate_cihly

Jižní Korea uvedla, že v červenci koupila 16 tun zlata a zvedla tím své rezervy na 70,4 tun. "To představuje jen 0,9% z celkových měnových rezerv banky, takže je zde stále potenciál pro další nákup zlata. Korejská centrální banka naposledy doplnila své zlaté rezervy v listopadu, "řekl analytik Commerzbank. Podle analytiků UBS, v loňském roce nakoupila Jižní Korea celkem 40 tun.

"Co je možná ještě zajímavější novinkou je cenová hladina, za kterou nedávno oficiální sektor nakupoval zlato. Největší hlášené nákupy zlata v tomto roce byly za měsíc březen, kdy centrální banky nakoupily 76,5 tun, a tato činnost zabránila přirozenému růstu zlatu."

"Opět v květnu, kdy oficiální sektor koupil 19,3 tun poslal zlato na 1.530 dolarů. Od té doby jeho přijatelná cenová hladina jasně vzrostla a v červenci se jeho průměrná cena pohybovala už na 1595 dolarů," dodává UBS.

Málokdo čekal, že ECB sníží úrokové sazby, ale většina čeká na prohlášení prezidenta ECB Mario Draghi, jenž by mělo nastínit stimulační měřítka k významnější měnové politice.

Prosincové gold futures na divizy COMEX v New York Mercantile Exchange byly naposledy obchodovány až na $1,80 - $1,609.10 za unci. Spotová cena zlata byla naposledy citována až na $5,80 - $ 1,607.00 za unci . V září v Comexu se naposledy obchodovalo se stříbrem až na 0,01 dolar na 27.55 amerických dolarů za unci.

argor_kilo_silver_gold_100g_news


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.237.91.98

Holoubek koncern