Aktuální ceny: Cena zlata 2340.845 USD/oz   Cena stříbra 27.3315 USD/oz   USD 23.380 Kč   EUR 25.140 Kč  
Nákup v  

Cena zlata nadále roste

Novinka
3.5.2013
argor_gold_500g_bar_two_news SINGAPORE: Evropská centrální banka oznámila snížení úrokových sazeb na historické minimum. To nahrává zlatu, které pravděpodobně zakončí tento týden, tak jako ten minulý, v pozitivním duchu.

SINGAPORE: Evropská centrální banka oznámila snížení úrokových sazeb na historické minimum. To nahrává zlatu, které pravděpodobně zakončí tento týden, tak jako ten minulý, v pozitivním duchu.

Spotové ceny zlata dosáhly v poledne v Singapuru na 1475,24 dolarů za unci, zatímco v USA na COMEX divizi v NYMEXu se zlato dostalo na 1474,82 dolarů za unci.

Analytici uvedli, že zlatu taktéž pomohlo rozhodnutí amerického Fedu udržet svůj stimulační program nákupu dluhopisů.

Nicméně, taktéž tvrdí, že zisky by mohly být ještě dále omezeny kvůli denním odtokům fondů obchodovaných na burze (ETF). Investoři si nejsou ještě úplně jisti, zda nedávný nárůst fyzické poptávky je dostatečný k tomu, aby zlato dosáhlo na psychologickou úroveň 1500 amerických dolarů za unci.

Mezitím SPDR Gold Trust, největší světový fond krytý zlatem, oznámil, že jeho holding ve čtvrtek klesl o 0,56 procenta na 1,069.22 tun, což je nejnižší úroveň od září 2009.

Státní dluhopisy Eurozóny vzrostly ve čtvrtek na ceně, s výjimkou řeckých a portugalských dluhopisů. Úrokové sazby dvouletých francouzských a italských dluhopisů spadly na rekordní minima.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.144.86.138

Holoubek koncern