Aktuální ceny: Cena zlata 2382.385 USD/oz   Cena stříbra 28.467 USD/oz   USD 23.630 Kč   EUR 25.260 Kč  
Nákup v  

Zlato se dostalo nad 1400 dolarů za unci

Novinka
27.8.2013
gold_rising_up_graf_news VIRGINIA: V pátek zlato skočilo o více než 30 amerických dolarů na 1396 amerických dolarů za unci a nakonec dosáhlo na 1400 amerických dolarů, díky oslabení dolaru a neuspokojivým ...

VIRGINIA: V pátek zlato skočilo o více než 30 amerických dolarů na 1396 amerických dolarů za unci a nakonec dosáhlo na 1400 amerických dolarů, díky oslabení dolaru a neuspokojivým údajům prodeje nemovitostí, což pomohlo vytvořit pozitivní trend v oblasti drahých kovů.

gold_rising_up_graf_26_8_2013

Nedávná zpráva z července tohoto roku oznámila 13,4% pokles prodeje nových nemovitostí, což je nejnižší úroveň od loňského října. S vydáním červencových čísel se objevila 8% revize směrem dolů v červnových prodejích nemovitostí. Za posledních 10 let státní výnosy klesly spolu s dolarem, jelikož tržní subjekty začali pochybovat, že Fed zastaví nákupy aktiv se svými slabými čísly z nových reportů prodeje nemovitostí.

Mezitím Světová rada pro zlato (World Gold Council) vydala novou zprávu o vztahu mezi úrokovými sazbami v USA a cen zlata. Uvedla, že běžná sazba daně z úroků 0 - 4% není nepříznivá pro zlato.

Juan Carlos Artigas, vedoucí investičního výzkumu pro World Gold Council, řekl: "I s nejvyšší úrokovou sazbou je základní hodnota zlata vyvážit portfolio. Optimální úrovně jsou označeny mezi 2% a 10%."

Současné trendy, včetně případného ohrožení zužování QE, nejsou pro zlato zcela negativní, zatímco některé opravdu pozitivní faktory jsou v pozadí a poskytují pevnou oporu. Vzhledem k silnému tlaku, díky kterému se zlato dostalo nad 1400 dolarů, by se mohlo zlato v následujících dvou měsících pohybovat ve vyšší úrovni, a to 1550 - 1600 amerických dolarů za unci.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 18.118.120.204

Holoubek koncern