Aktuální ceny: Cena zlata 2213.355 USD/oz   Cena stříbra 24.765 USD/oz   USD 23.390 Kč   EUR 25.180 Kč  
Nákup v  

Michael Maloney: Lidé vždy nalezli útěchu ve zlatě a stříbře

Novinka
20.8.2013
michael_maloney Během pouhých dvou let ceny zlata vzrostly na taková maxima jako 1920 dolarů za unci a dostaly se i pod 1200 dolarů, nyní míří opět nahoru. Analytici předvídají, že v krátkodobém ...

Během pouhých dvou let ceny zlata vzrostly na taková maxima jako 1920 dolarů za unci a dostaly se i pod 1200 dolarů, nyní míří opět nahoru. Analytici předvídají, že v krátkodobém až střednědobém horizontu se cena může vyšplhat až na 1450 dolarů.

zlato_stribro_mince_kang_dragon_slitek

Dovážet, kupovat nebo vlastnit zlato je pro lidi v Indii, díky své vládě, stále těžší a těžší. Nové video Michaela Maloneyho, který je spisovatelem bestsellerů ohledně investic do zlata a stříbra a který je pravděpodobně možná lépe připraven než kdokoli jiný, nám velmi jednoduše a reálně vysvětluje význam zlata z historického hlediska.

"Během posledních 5000 let, kdykoli se objevila měnová krize, lidé nakonec vždy nalezli útěchu ve zlatě a ve stříbře", říká Maloney.

680 - 630 př.nl byly reálné peníze zlato a stříbro. V tomto období bylo zlato a stříbro ražené do mincí stejné hmotnosti v tehdejší Lýdii. Brzy na to byl tento systém široce akceptován v jedné z největších demokracií - Řecku. Odtud se započal první daňový systém a taktéž začal trend schodku financování veřejných projektů a válek. Peloponéská válka je dobrý příklad. První hyperinflace byla též v Řecku.

"Po tom všem znehodnocení měn by svět mohl mít nový peněžní systém během dekády. Civilizace vždy propadnou příliš mnoho chamtivosti nebo se dopustí příliš mnoho válek, což zničí hospodářství a následně vede k poklesu hodnoty měn", tvrdí Maloney.

Zdroj Video: youtube.com



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 44.203.235.24

Holoubek koncern