Aktuální ceny: Cena zlata 2229.74 USD/oz   Cena stříbra 24.977 USD/oz   USD 23.330 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Zlato vyčkává před zasedáním Fedu

Novinka
31.7.2013
FOMC_Meeting_Ben_Bernanke LONDON: Zlato v úterý mírně pokleslo, protože dolar se ustálil a obchodníci se vyhnuli větším investicím. Zasedání Fedu je ostře sledované pro svůj program stimulů USA. Fed začne svou dvoudenní...

LONDON: Zlato v úterý mírně pokleslo, protože dolar se ustálil a obchodníci se vyhnuli větším investicím. Zasedání Fedu je ostře sledované pro svůj program stimulů USA.

Fed začne svou dvoudenní politickou schůzi v úterý a očekává se, že vydá prohlášení ve středu odpoledne. Trhy netrpělivě sledují, jak se americká centrální banka postaví ke svým měsíčním $ 85 miliardovým nákupům dluhopisů.

Před minulým týdnem se cena zlata poprvé dostala na úroveň 1,300 dolarů za unci. Vše bylo způsobeno převážně výroky šéfa Fedu Bena Bernankeho, kde uvedl, že velmi uvolněná měnová politika je nezbytná pro blízkou budoucnost, a že jakékoliv snížení nákupů dluhopisů není pevně stanovené a závisí na síle ekonomiky.

Fed již dříve řekl, že by pravděpodobně začal snižovat svůj stimul na konci roku 2013, a zastavil jej úplně v polovině roku 2014.

"Myšlenka "zužování" zažila zpočátku velmi silné reakce ... Fed se ale nyní snaží přesvědčit lidi, že je možné "zúžit" QE3 (třetí kolo kvantitativního uvolňování), ale v podstatě to nic nezmění na postoji k měnové politice a sazby budou drženy na poměrně dlouhou dobu", řekl analytik pro Natixis, Nick Brown.

"Uvidíme-li tento týden nějaké další "pozitivní" komentáře z evropských centrálních bank a silnější čísla v zaměstnanosti USA, dostane se dolaru určitého posílení a zlatu určitého oslabení" uvedl Brown.

Kromě zasedání Federálního rezervního systému proběhnou tento týden taktéž zasedání Evropské centrální banky a Bank of England.

Spotová cena zlata zatím stále stoupá a pohybuje se nyní okolo 1330 dolarů za unci.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 35.175.172.94

Holoubek koncern