Aktuální ceny: Cena zlata 2383.35 USD/oz   Cena stříbra 28.3075 USD/oz   USD 23.580 Kč   EUR 25.210 Kč  
Nákup v  

Britská královská mincovna expanduje do Indie

Novinka
25.2.2013
royal_mint_logo "Je skvělé vidět znovu zavedení zlatých Sovereignů do Indie po téměř 100 letech. To bude nepochybně impuls pro Královskou mincovnu (The Royal Mint), protože znovu od roku 1918 vstoupí na největší trh...

"Je skvělé vidět znovu zavedení zlatých Sovereignů do Indie po téměř 100 letech. To bude nepochybně impuls pro Královskou mincovnu (The Royal Mint), protože znovu od roku 1918 vstoupí na největší trh se zlatem na světě." oznámil Britský premiér David Cameron.

zlaty_sovereign_george_v_1912

Tento významný krok, který byl oznámen v Nové Dillí, umožní Indické veřejnosti zakoupit originální verze Sovereignů, jedné z nejslavnějších mincí světa symbolizující krásu a integritu. Tyto pamětní Sovereigny, ražené v Indii MMTC-PAMP pomocí technologie vyvinuté v Královské mincovně v jižním Walesu ve Velké Británii, budou unikátně k dispozici na indickém trhu a ponesou speciální značku mincovny "I".

Indie je největším trhem se zlatem na světě a obchod se zlatými mincemi a medailemi odhaduje GMFS cca. na 80 tun. Zlaté mince hrají klíčovou roli v indických svatebních obřadech a festivalech po celý rok, takže rozhodnutí Královské mincovny rozšířit licenci ražby mincí k MMTC-PAMP Indie se shledalo s velmi pozitivní odezvou. Obyvatelé Indie si nebyli schopni koupit originální pamětní Sovereign od roku 1918, kdy Královská mincovna provozovala pobočku v Indii na jeden rok, během něhož bylo vyraženo ohromujících 1.300.000 Sovereignů.

Tato nová dohoda bude definitivně velmi usilovat o obnovení značky Britské královské mincovny a kultovního Sovereignu na tomto významném trhu.

"Jakožto nejstarší výrobní organizace ve Velké Británii a přední světový vývozce, jsme rádi, že vstupujeme do další vzrušující kapitoly ve více než tisícileté historie Královské mincovny. Toto partnerství s MMTC-PAMP Indie představí originální pamětní Sovereigny zpět na indický trh a tím uspokojí značnou poptávku po těchto mincích a umožní tak Královské mincovně vytvořit nový zdroj příjmů.", řekl hlavní zástupce Královské mincovny Adam Lawrence.

zlata_mince_britannia_1_4_oz_2011_proof


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.135.213.214

Holoubek koncern