Aktuální ceny: Cena zlata 2234.06 USD/oz   Cena stříbra 24.9655 USD/oz   USD 23.330 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Hladká cesta vpřed pro zlato a stříbro

Novinka
7.12.2012
gold_argor_500g_news WASHINGTON: Ceny zlata a stříbra pravděpodobně porostou. Hlavními důvody jsou pozitivní údaje z Číny, zasedání Fedu, které by mělo proběhnout už příští týden a samozřejmě ...

WASHINGTON: Ceny zlata a stříbra pravděpodobně porostou. Hlavními důvody jsou pozitivní údaje z Číny, zasedání Fedu, které by mělo proběhnout už příští týden a samozřejmě tzv. US Fiscal Cliff (Fiskální útes USA).

Zpráva z listopadu ukazuje, že v Číně vzrostl Purchasing Managers Index na 13-měsíční maximum, zatímco údaje v eurozóně vykazují větší pokles výrobní činnosti, než se očekávalo.

argor_500g_zlate_cihly

Dobré výrobní výsledky, znamenají to, že se zvýší poptávka po zlatě z Číny, která v letošním roce předběhla Indii jakožto největší světový spotřebitel zlata.

Na druhou stranu se očekává, že prosincové zasedání Federálního výboru pro volný trh (FOMC) přinese další uvolňování měnové politiky. To může udržet ceny zlata. V současné době jsou pro Fed hlavní témata "Operace Twist" a kvantitativní uvolňování "QE3".

Operace Twist zahrnuje prodloužení průměrné splatnosti portfolia cenných papírů Fedu, prostřednictvím současného prodeje krátkodobých státních poukázek a nákupu těch dlouhodobých.

Třetí kvantitativní uvolňování, lépe známé jako QE3 je nákup hypotečních cenných papírů centrální bankou, cca. $40 miliard měsíčně. Touto nekonvenční měnovou politikou usiluje o snížení dlouhodobých úrokových sazeb, aby ekonomika rostla rychleji. FOMC může nyní přejít do dalšího velkého programu nákupu aktiv, protože Fed nemůže pokračovat v "Operaci Twist" kvůli podílům krátkodobých státních poukázek, které byly vyčerpány ve chvíli kdy Fed oznámil zahájení QE3. Cena zlata prudce vzrostla.

Totéž lze očekávat u zlata, pokud padne takové oznámení ze strany Fedu o dalším kole kvantitativního uvolňování. Dalším důležitým faktorem pro zlato bude fiskální útes. Pokud usnesení o fiskálním útesu dopadne dobře, pak ceny zlata můžou klesnout.

Nicméně, předseda Federálního rezervního systému Ben Bernanke ve středu zopakoval varování, že pokud nedojde k odvrácení od útesu, může to celé vést k recesi. Taktéž vyjádřil velké obavy nad tím jak budou jednání řešena.

gold_silver_koala_kang_ingots


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 44.204.65.189

Holoubek koncern