Aktuální ceny: Cena zlata 2391.82 USD/oz   Cena stříbra 28.682 USD/oz   USD 23.520 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Turecký premiér: Zlato je lepší pro MMF než dolar

Novinka
16.11.2012
turkish_pm_erdogan_news JAKARTA: Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan vyzval Mezinárodní měnový fond (MMF), aby vyměnil zlato za dolar. Toto oznámení, se kterým přišel během své nedávné cesty do Indonésie ...

JAKARTA: Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan vyzval Mezinárodní měnový fond (MMF), aby vyměnil zlato za dolar.

argor_500g_zlate_cihly

Toto oznámení, se kterým přišel během své nedávné cesty do Indonésie, stále čeká na svou podporu od mezinárodního společenství.

V poznámce Erdogan řekl, že MMF by na tom bylo lépe, kdyby používalo zlato namísto dolaru, protože je "mezinárodní konstantou" a "vždy si udrželo svou čest v celé své historii".

Tvrzení, že ačkoli pomoc MMF některým národům se může jevit jako dobrý recept, je ve skutečnosti pravým opakem. Fond často způsobil vážné problémy zemím, které byly v potížích, dodal.

"Nemyslím si, že MMF by mělo jednat v souladu jedné národní měny. V současné době MMF rozšiřuje podporu podle toho kdo, kde, jak a za jakých podmínek", řekl.

Erdogan dále řekl, že pokud je MMF pod vlivem jakékoli jednotné měny, pak tedy řídí svět na základě směnných kurzů v dané měně?

"Proč tedy nepřejdeme na takovou měnovou jednotku jako je zlato, které je přinejmenším mezinárodní konstantou a ukazatelem, který si zachovává své hodnoty po dobu celé své historie. Měli bychom o tom přemýšlet."

Erdogan taktéž dodává, že Organizace spojených národů, Mezinárodní měnový fond, Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) a Organizace pro spolupráci a rozvoj (OECD) nutně potřebují podstoupit reformy.

gold_wiener_coins


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.138.33.87

Holoubek koncern