Aktuální ceny: Cena zlata 2196.61 USD/oz   Cena stříbra 24.459 USD/oz   USD 23.380 Kč   EUR 25.220 Kč  
Nákup v  

Zlato a stříbro roste, čínské prognózy se zvyšují

Novinka
2.11.2012
gold_argor_500g LONDON: Velkoobchodní ceny zlata stále rostou. V Londýně ve čtvrtek ráno, dosáhly na $1726 za unci, i když zaměstnanost v USA roste nejrychleji od února tohoto roku. Ze zprávy soukromého sektoru...

LONDON: Velkoobchodní ceny zlata stále rostou. V Londýně ve čtvrtek ráno, dosáhly na $1726 za unci, i když zaměstnanost v USA roste nejrychleji od února tohoto roku.

gold_bars_coins_investicni_mince_slitky

Ze zprávy soukromého sektoru mezd ADP vyplývá, že v říjnu v USA přibylo 158,000 pracovních míst. Dřívější data z průmyslového sektoru v Číně, (druhý největší spotřebitel zlata na světě) vykazovaly určité zpomalení.

Avšak "Více než 17 % respondentů průzkumu oznámilo pokles objemu exportu nových objednávek," vyplývá z nové zprávy HSBC/Markit Economics "a necelých 10 % zaznamenalo, zvýšení."

Dvě třetiny čínských podniků hlásí čtvrtletní výsledky na akciovém trhu, které zaznamenaly prudký nárůst v nezaplacených účtech, tvrdí Financial Times.

Lidová banka Číny vložila tento týden rekordních 60 miliard dolarů likvidity do svého domácího peněžního trhu.

"Náš standardní tok fyzického zlata v bankovním indexu se podstatně zvýšil, v posledních několika dnech," říká Standard, s poptávkou na nákup zlata v Asii a Indii "

Budoucnost, a "podpora růstu kontinuálního příjmu v Číně, díky kterému vzniká více středních-tříd, prospívá investování do zlata" říká Albert Cheng, generální ředitel pro Dálný východ pro organizaci World Gold Council.

Státní Výzkumná skupina Antaike předpovídá, že čínská poptávka pro nákup stříbra poroste o rekordních 10 % v roce 2013.

Ve čtvrtek ceny vládních dluhopisů zažily skluz a následné navýšení úrokové sazby z důvodu zvýšení cen italských a španělských dluhopisů, ve snaze snížit své úrokové sazby.

Stříbro ve středu zažilo to co jeden analytik nazval "impozantní pokrok" dosahující během 2týdnů nad 32.65 $ za unci.

"Historicky, zlato se chová v listopadu velmi silně," tvrdí zpráva z Commerzbank, "s měsíčními výnosy za posledních 30/40 let kolem 1,40 % - což je druhý nejsilnější měsíc v roce."

stribro_slitky_scottsdale


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.237.178.126

Holoubek koncern