Aktuální ceny: Cena zlata 2391.82 USD/oz   Cena stříbra 28.682 USD/oz   USD 23.520 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Pozor na pamětní mince a medaile z letáků, nabízejí podvodníci

Novinka
16.10.2012
caution_vykricnik LIDOVKY.CZ: PRAHA: Český mincovní obchod rozesílá letáky s údajnými velice výhodnými nabídkami pamětných medailí a mincí. Kdo naletí, často se nestačí divit. Před nekalými praktikami této švýcarské ...
zlata_mince_apostol_petr_2009_proof

LIDOVKY.CZ: PRAHA: Český mincovní obchod rozesílá letáky s údajnými velice výhodnými nabídkami pamětných medailí a mincí. Kdo naletí, často se nestačí divit. Před nekalými praktikami této švýcarské společnosti varuje řada serverů, Česká národní banka a nově i spotřebitelský časopis.

Obchod po objednání první zásilky mimo jiné automaticky zařazuje zákazníky do odběru dalších mincí v rámci takzvaného sběratelského servisu, pokud ovšem zákazníci výslovně neuvedou, že další zboží nechtějí.

"Avšak informace o sběratelském servisu se ukrývají na vnitřní straně obálky, kde by je průměrný spotřebitel nehledal," říká Lukáš Zelený, vedoucí právní poradny časopisu dTest, který před nekalými praktikami varoval.

Spotřebitelé si podle časopisů stěžují často na zasílání nevyžádaných zásilek, nedostatečné obchodní podmínky a nekorektní ustanovení. Na medaile nabízené Českým mincovním obchodem upozornila již dříve rovněž Česká národní banka.

Podle Zeleného postup společnosti často také připomíná podstatu klamavé praktiky, neboť vytváří dojem, že výrobek bude nabízen pouze po omezenou dobu. Mezi další nešvary patří i nedostatečné informování o odpovědnosti za vady. ...
celý článek čtěte zde: zdroj Lidovky.cz

wiener_gold_coins_zlataky


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 18.119.107.161

Holoubek koncern