Aktuální ceny: Cena zlata 2386.26 USD/oz   Cena stříbra 28.7045 USD/oz   USD 23.700 Kč   EUR 25.220 Kč  
Nákup v  

Olympijské medaile z nejhlubšího dolu světa

Novinka
17.7.2012
olympic_medals_2012_london LONDON: Téměř všechny medaile pro nastávající olympijské hry v Londýně 2012 obsahují kovy z nejhlubšího dolu světa - The Bingham Canyon na jihozápadě Salt Lake City v horách Oquirrh v USA.
olympic_medals_2012_london

LONDON(BullionStreet): Téměř všechny medaile pro nastávající olympijské hry v Londýně 2012 obsahují kovy z nejhlubšího dolu světa - The Bingham Canyon na jihozápadě Salt Lake City v horách Oquirrh v USA.

99% kovu použitého na olympijské medaile pochází právě z tohoto dolu, který je spravován společností Kennecott Utah Copper Corp a vlastněn Londýnskou společností Rio Tinto. Zhruba 1% kovu je z dolu Rio Tinta v Mongolsku.

Kennecott poskytuje kov pro 4700 medailí, které budou představeny na olympiádě. Každá z nich váží skoro 14 uncí, řekl Matthew Lengerich, generální ředitel společnosti Bingham Canyon Mine.

I když zlato, stříbro a měď použité pro olympijské medaile mají celkovou hodnotu kolem $7.300.000, společnosti se rozhodli poskytující kov plně hradit ze svého.

"Tyto medaile jsou darem Kennecott Utah Copper a Rio Tinto olympiádě v rámci našeho sponzoringu olympijských her," řekl Lengerich.

Pro projekt olympijských medailí bylo společností Kennecott rafinováno na 45 kilo zlata, 6 tun stříbra a pár tun mědi. Kovy byly odeslány do Evropy. Bronz je slitina mědi, zinku a cínu. Cín byl přidán z dolů v Anglii a Austrálii. Jakmile je vše připraveno, kovy jsou vytvarovány do prázdných medailí.

Prázdné medaile jsou poté raženy v anglické královské mincovně ve Walesu na olympijské medaile.

countdown_london_2012_zlata_mince_proof


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.19.31.73

Holoubek koncern