Aktuální ceny: Cena zlata 2391.82 USD/oz   Cena stříbra 28.682 USD/oz   USD 23.520 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

WGC vidí cenu zlata pozitivně

Novinka
24.4.2012
gold_bricks_earth Podle světové rady zlata (World Gold Council - WGC), výhledově cena zlata je pozitivní, protože tento drahý kov má stále větší globální přitažlivost. WGC uvedla, že zlato je velmi dobrou ochranou před deflací a inflací.

Podle světové rady zlata (World Gold Council - WGC), výhledově cena zlata je pozitivní, protože tento drahý kov má stále větší globální přitažlivost. WGC uvedla, že zlato je velmi dobrou ochranou před deflací a inflací. Tento výpis z WGC přichází krátce poté, co si průmysl uvědomil, že šance na třetí kolo opatření kvantitativního uvolňování jsou mizivé.

V prvním čtvrtletí roku 2012 se ekonomické údaje pro USA zlepšily. Neochota úředníků podpořit monetární stimul byla odhalena v zápisu z nedávného zasedání ze strany Fedu o nastavení úrokových sazeb. Drahé kovy neviděli tak pozitivně, protože uvolněná měnová politika v USA, může zvýšit cenu zlata. Toto se stane, když hodnota dolaru klesne kvůli měnové politice. A právě kvůli tomu zlato v posledních několika letech trpělo.

V 1. čtvrtletí 2012 cena drahého kovu roste

V 1. čtvrtletí 2012 ceny drahých kovů vzrostly proti americké měně o více než 8,5%. Toto bylo usnadněno dalšími faktory, které dovolily cenu zvýšit, uvedl WGC. Jeden z faktorů byl růst cen ropy, který způsobil obavy z inflace a tím zvýšení ceny zlata. Toto je samozřejmě pochopitelná reakce, protože zlato působí jako ochrana proti nekrytým financím klesající kupní síly. Další faktor, který podporuje zlato jsou dvojí obavy způsobené dluhovou krizí v eurozóně, kde se bude konat deflace a inflace.

Rozvíjející se trhy jsou největšími odběrateli drahých kovů

Správcovská společnost, GMO LLC, provedla výzkum, který ukázal, že mezi lety 2000 až 2010, rozvíjející se trhy jsou největšími odběrateli drahých kovů. Nicméně, v roce 2012 v 1. čtvrtletí, vývoj v Indii a Číně byl příliš medvědí co se týče zlata.Vláda v Indii oznámila cla na dovoz zlata a zvýšení daní na šperky a Čína hlásila slabé ekonomické údaje. Oba tyto faktory vyvolaly pochybnosti, zda poptávka ze dvou zemí bude silná. Navzdory této situaci zlato nadále vykazuje pozitivní trend v prvním čtvrtletí.

zlato_argor_wiener_pack


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 13.58.36.141

Holoubek koncern