Aktuální ceny: Cena zlata 2391.82 USD/oz   Cena stříbra 28.682 USD/oz   USD 23.520 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Nedostatek zlata udeřil na Indii a Čínu, jako nikdy předtím

Novinka
18.4.2012
mince_india Pozorovatelé tvrdí, že růst středních vrstev v Indii a Číně, které jsou největšími světovými spotřebiteli zlata, ovlivní ceny tohoto drahého kovu. Kvůli této situaci by mohla ...

MUMBAI (BullionStreet): Pozorovatelé tvrdí, že růst středních vrstev v Indii a Číně, které jsou největšími světovými spotřebiteli zlata, ovlivní ceny tohoto drahého kovu. Kvůli této situaci by mohla cena zlata vystřelit na 2000 dolarů za unci dříve, než se předpovídá, uvedli analytici.

zlata_inv_mince_dragon

Rozhodnutí indické vlády o uvalení cla na dovoz zlata jistě sníží jeho množství, zatímco v Číně se mezera mezi poptávkou a nabídkou stále prohlubuje, dodali.

Indie je zcela závislá na dovozu zlata a Čína může produkovat nejméně padesát procent ze své poptávky navzdory nedostatečným dodávkám, které se prohloubily o téměř 10 krát více během posledních čtyř let.

V roce 2011 Čína vyprodukovala na 361 tun zlata, až o 5,8 procenta více od roku 2010, ale poptávka se vyšplhala o 33 procent ve stejném období na 761 tun zlata, což způsobilo jeho nedostatek.

Investice do zlata

Indie bude pravděpodobně čelit nedostatku zlata v blízké budoucnosti, protože čím dál více lidí kupuje zlato z důvodu globálních otřesů způsobených v evropě, řekli pozorovatelé.

Rozhodnutí indické vlády oslabit dovoz zlata způsobilo, že investoři tam začali velmi investovat a tradiční dodavatelé, a to zejména Evropa, nejsou navíc schopni dodávat zlato do Indie tak jak by si přáli.

Přestože investiční scenária v Indii ještě zrají, investiční prostředí v Číně je dobré a jeho rychlý hospodářský růst znamená, že mnoho lidí si může dovolit investovat do bezpečných komodit jako jsou zlaté cihly a mince.

Konkurenčních devalvací od téměř každé centrální banky ve světě znamená, že měny nefungují jako zajištění. Tento faktor taktéž pomáhá poptávce se zlatem stoupat a vytváří tak další nedostatky v Indii a Číně.

argor_100g_palete


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 18.226.251.68

Holoubek koncern