Aktuální ceny: Cena zlata 2384.4 USD/oz   Cena stříbra 28.3305 USD/oz   USD 23.620 Kč   EUR 25.260 Kč  
Nákup v  

Padla magická hranice 1900 dolarů. Zlato pokořilo další rekord

Novinka
23.8.2011
price-of-gold-rising-fast Cena zlata poprvé v historii překonala hranici 1900 dolarů za unci. Jen za poslední týden tak na ceně připsala zhruba 120 dolarů. Vzhůru ji tlačí přetrvávající obavy ohledně vývoje světové ekonomiky.

Cena zlata poprvé v historii překonala hranici 1900 dolarů za unci. Jen za poslední týden tak na ceně připsala zhruba 120 dolarů. Vzhůru ji tlačí přetrvávající obavy ohledně vývoje světové ekonomiky. Zlato je totiž považováno za bezpečnou investici v období nejistoty.

gold_bars_argor

Aura kolem zlata opět zapůsobila, cena tohoto kovu láme jeden rekord za druhým. Už čtvrtým dnem v řadě pokořila historické maximum, v úterý brzy ráno to bylo 1911 dolarů za troyskou unci.

Následně se ale zlato vrátilo k hranici 1900 dolarů. Tam se ale podle analytiků příliš dlouho neudrží. Výstup k 2000 dolarům je údajně více než pravděpodobný.

Daří se ale i ostatním drahým kovům. Stříbro dnes roste o 0,87 % na 43,70 dolaru za unci. "Zlato chudých" je navíc s letošním prozatimním nárůstem ceny o 41,4 % vůbec nejziskovějí komoditou letošního roku.

Investoři nyní vyčkávají na nové údaje o stavu světového hospodářství. "Neslýcháme totiž mnoho dobrých zpráv z Evropy či Spojených států," upozornil obchodník Darren Heathcote ze společnosti Investec Australia. "Investoři se v těchto obtížných časech prozatím rádi obrací ke zlatu jako k bezpečnému útočišti," dodal.

Podle některých analytiků podporují poptávku po zlatě rovněž spekulace o tom, že americká centrální banka představí nová opatření na pomoc domácí ekonomice. Tato opatření by mohla vést k poklesu kurzu dolaru, jenž by snížil cenu žlutého kovu z pohledu držitelů ostatních měn.

"Základním motorem cen zlata je klesající hodnota amerického dolaru," uvedl podle internetového serveru BBC analytik Colin Whitehead ze společnosti Fat Prophets. "Čím více peněz (Američané) vytisknou, tím silnější bude zlato," dodala.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 3.138.125.2

Holoubek koncern