Aktuální ceny: Cena zlata 2379.34 USD/oz   Cena stříbra 28.222 USD/oz   USD 23.620 Kč   EUR 25.260 Kč  
Nákup v  

JAR mincovna pokračuje v prestižní sérii Natura

Novinka
13.7.2011
Meerkats_Desert_Namibia_Africa Mincovna Jižní Afriky produkuje série mincí Natura již od roku 1994 vždy ve čtyřech různých velikostech a pokaždé s jiným atraktivním motivem. Prvních pět let nesla série Natura taktéž další název Big Five , dál následovala pod názvem Monarchs of Africa...
sada_zlatych_minci_natura_surikata_2011

Mincovna Jižní Afriky produkuje série mincí Natura již od roku 1994 vždy ve čtyřech různých velikostech a pokaždé s jiným atraktivním motivem. Prvních pět let nesla série Natura taktéž další název Big Five , dál následovala pod názvem Monarchs of Africa , Wild cats of Africa, Giants of Africa a tentokrát pod názvem Safari through South Africa je tato prestižní sada věnována roztomilému a oblíbenému zvířátku Surikata.

Exkluzivní sada mincí Natura 2011 - Surikata - ve špičkové kvalitě proof. Sada 4 mincí (1 oz, 1/2 oz, 1/4 oz a 1/10 oz) z 24 karátového ryzího zlata je uložena ve speciální dřevěné etui ze vzácného dřeva stromu "Kiaat" nebo "Imbuya" s nápisem "Natura Prestige Set 2011" a individuálním číslem sady vyraženým na víku. Autor: Natanya van Niekerk (mj. držitelka 4 prestižních světových cen The World's Most Beautiful Commemorative Gold Coin udělených MDC - Mint Directors Conference za zlaté mince s motivy "Natura").

Mince jsou dodávány v nádherné dřevěné dárkové krabičce spolu s číslovaným certifikátem pravosti v nákladě jen 1000 kusů sad pro celý svět!

Surikata

Surikata (také hrabačka surikata, promyka surikata, Suricata suricatta) je denní pospolitě žijící promykovitá šelma. Na obličeji a na spodu těla jsou surikaty hnědé, svrchu stříbrnohnědé, na hřbetě mají osm tmavších pruhů, tmavé kroužky kolem očí a tmavou špičku štíhlého ocasu.

V době, kdy většina členů kolonie hledá potravu, někteří jedinci z kolonie jsou pověřeni hlídkováním proti jejich predátorům. Surikata dobře vidí do dálky, hůře už na blízko.Hlídky stojí vzpřímené na vyvýšeninách nebo keřích, odkud v případě nebezpečí vydávají varovné pištění nebo kvokání. Ostré štěkavé a vrčivé zvuky jsou naléhavější, oznamují větší ohrožení, po kterém se surikaty ihned ukryjí do nor.



Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 18.221.146.223

Holoubek koncern