+420 232 003 050 – zákaznická linka

 po–pá 08:30–17:00
Košík
Informace
 Největší nabídka
Máme největší nabídku sběratelských mincí na trhu.
 Diskrétní balení
Jistě oceníte naše pečlivě zabalené, pojištěné a diskrétně označené zásilky.
 Garance výkupu
Co prodáváme, to také umíme od Vás koupit.
 5 kamenných prodejen
Praha, Brno, Ostrava, Liberec a Bratislava.
Na těchto prodejnách si můžete prohlédnout nebo vyzvednout Vaše zboží.
Přehled puncovních značek
České puncovní značky
Hlídání ceny
Stříbrná mince Orel skalní 2011 Proof Andorra
1720 vč. DPH
Stříbrná mince Orel skalní 2011 Proof Andorra
* povinná informace
Typ ceny:

Stříbrná mince Orel skalní 2011 Proof Andorra


Fixace ceny: Není nutná
Platba kartou: Ano
Výkup tohoto produktu: Na dotaz
Kód produktu: 001319
Chcete více informací? Kolik stojí poštovné?

Žádanka - informování o dostupnosti produktu

Uveďte jméno, email a telefonní číslo a my Vám dáme vědět ihned, jakmile budeme mit toto zboží opět na skladě!

Vyplnění žádanky je pouze informativní a nijak Vás nezevazuje k objednávce.







Stříbrná pamětní mince
Nominál: 5 Diners
Průměr: 35 mm
Hmotnost: 15,5 g (1/2 Oz)
Materiál: 999/1000 Ag
Kvalita provedení: Proof
Hrana: vroubkovaná
Náklad: 3000 ks
Emise: 2011
Ražba: Andorra

Série Flora a Fauna of the Pyrenees (Flóra a Fauna Pyreneje)

Exkluzivní stříbrná mince vydaná Andorrou v roce 2011 ze série Flora a Fauna of the Pyrenees (Flóra a Fauna Pyreneje) zobrazuje na svém rubu orla skalního spolu s nápisy "FLORA I FAUNA DELS PIRINEUS" a "AGUILA DAURADA". Líc zobrazuje státní emblém Andorry s nápisy "PRINCIPAT D'ANDORRA", nominální hodnotou a rok vydání.

Mince je dodávána v modré dárkové krabičce s šedostříbrným lemováním spolu s číslovaným certifikátem věrohodnosti v limitovaném nákladu pouze 3000 kusů pro celý svět!


orel_skalni_stribrna_mince_2011_proof_andorra

Orel skalní

golden_eagle_silver_coin

Orel skalní (Aquila chrysaetos) je jedním z největších terestricky žijících orlů na severní polokouli a hned po orlovi mořském největší dravec žijící v České republice. Má velký areál rozšíření - obývá Severní Ameriku, Evropu, Asii a severní Afriku.

Orel skalní je robustní pták s dlouhým ocasem, velkými a silnými spáry, silným zobákem a širokými křídly, které mají mezi letkami mezery pro dosažení vyššího vztlaku při vznášení. Zbarvení a velikost se viditelně liší podle několika poddruhů (viz níže). Podobně jako u mnoha jiných dravců jsou i u orla skalního samice výrazně větší než samci. Zbarvení peří se pohybuje od černohnědé po tmavě hnědou se zlatým odstínem na temeni hlavy a zátylku, díky kterému získal i svůj anglický název zlatý orel (Golden Eagle). Hřbet bývá také obvykle světlejší než břišní část těla. Pohlaví se vzájemně od sebe zbarvením neliší. Mladí ptáci mají světlá pera na křídlech a při kořeni ocasu, které jim mizí až v pátém roce života.

Při hledání potravy se orel skalní vznáší ve velké výšce a bedlivě prohlíží terén pod sebou. Má velice dobrý zrak a svou kořist může spatřit i na velkou vzdálenost. Když se tak stane, začne se pomalu snášet dolů a svou nic netušící oběť uchopí do silných spárů a většinou vynese na vyvýšené místo. Silným zobákem ji poté rozporcuje a natrhá na menší kousky, které konzumuje. Velice často loví v párech, přičemž využívá vzájemné spolupráce. Jeho potravou se nejčastěji stávají svišti, zajíci, myši, lasice, lišky, mladí jeleni, občas i malí až středně velcí ptáci. Během zimního období, kdy je nedostatek potravy, se často přiživuje i mršinami.



Zboží je umístěno v těchto kategoriích:    Stříbrné mince zahraničí
 
Nemáte-li s nákupem přes internet zatím žádnou zkušenost, můžete objednávat mailem, poštou nebo telefonicky. Zavolejte nám na zákaznickou linku: 232 003 050. Rádi a ochotně Vám poradíme.