Aktuální ceny: Cena zlata 2218.825 USD/oz   Cena stříbra 24.8045 USD/oz   USD 23.290 Kč   EUR 25.170 Kč  
Nákup v  

Strach z úpadku zlatých futures budí spekulanty ze snu

Analýza trhu
25.8.2014 | Jan Žák
Investoři pomalu opouští spekulační trh s papírovým zlatem, a to jako důsledek náznaků, že ekonomický růst USA bude podpořen zvýšenými úrokovými sazbami daleko dříve, než se očekávalo. Hedgové fondy zredukovaly...

25/08/2014/ Zlaťáky.cz - Investoři pomalu opouští spekulační trh s papírovým zlatem, a to jako důsledek náznaků, že ekonomický růst USA bude podpořen zvýšenými úrokovými sazbami daleko dříve, než se očekávalo. Hedgové fondy zredukovaly býčí sázky třikrát za poslední čtyři týdny a zájem o newyorské futures a opce je nejnižší za posledních pět let. Důvod je jednoduchý. Dluhopisy s vyšším zúročením budou daleko více atraktivnější než-li papírová komodita.

Graf vývoje zlata za 1 rok

Šéfka FEDu Yellen v pátek na ekonomickém symposiu uvedla, že ekonomika USA dělá velké pokroky v oblasti oživení trhu práce, přesto jsou zde prý stále značné rezervy, které mají především demografický původ. Rovněž zopakovala, že nezná a nedokáže říct jasnou odpověď na otázku, kdy dojde ke zvyšování rekordně nízkých sazeb. Dojde k němu až v okamžiku, kdy si centrální banka bude jista, že ekonomika USA bude mít pevné základy a nárůst úrokových sazeb ustojí bez zásadní újmy.

Rovněž se dají očekávat měnové zásahy ze strany ECB. Mario Draghi zdůraznil, že banka je ochotna reagovat všemi dostupnými nástroji, pokud by inflace nadále klesala. Predikuje se snížení inflace v srpnu na hodnotu 0,3 % z červencové hodnoty 0,4 %, což je jen opětovné vzdálení se od Draghiho vysněné hranice 2%. Nižší euro by naopak pomohlo podpořit domácí poptávku, nižší dovoz by vedl k větší spotřebě místně vyrobených výrobků. Rovněž guvernér Bank of Japan Haruhiko Kuroda přislíbil, že bude prosazovat agresivní uvolněnou měnovou politiku tak dlouho, dokud veřejnost nebude přesvědčena o tom, že deflace je již překonána a pohřbena.

Graf vývoje stříbra za 1 rok

Predikce na tento týden:

Aktuálně zlato testuje hranici podpory na úrovni 1275 dolarů za unci, přičemž pokud dojde k prolomení této hranici, očekává se testování i nižších hranic až 1260 dolarů. Cena bude ovlivněna výrazněji až koncem týdne údaji z americké ekonomiky (údaje podpory v nezaměstnanosti, oficiální prodeje nemovitostí)

Hranice odporu: 1280 USD/Oz a 1290 USD/Oz
Hranice podpory: 1270, 1260 USD/Oz

Přejeme Vám hodně úspěchů!

Jan Žák Autor: Jan Žák
www.zlataky.cz
tel.: 232 003 055
email: jan.zak@zlataky.cz


Další aktuality




Ověřeno zákazníky
Dodavatelé
Obsah tohoto webu nelze v žádném případě brát jako investiční doporučení. Uveřejněné články a analýzy je třeba vnímat jako subjektivní názory zaměstnanců společnosti SAFE HERITAGE, a.s.
Zveřejnění jakýchkoliv údajů či informací na Stránkách nemá povahu právního jednání směřujícího ke vzniku právního vztahu mezi vámi a námi. Publikování nebo další šíření obsahu webu zlataky.cz je bez předchozího písemného souhlasu společnosti SAFE HERITAGE, a.s. zakázáno. Copyright © 2022 SAFE HERITAGE, a.s. | Vaše IP adresa je: 54.144.233.198

Holoubek koncern